2012 m. liepos 23 d., pirmadienis

Marinuota silkė su aštriomis bulvėmis



Patiekalas labai lengvai paruošiamas ir labai greitai dingstantis nuo stalo. 


Marinuotos silkės filė
Aštrioms bulvėms :
Bulvės
Jūros druska, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika.
Aliejus
Kopūstų - pomidorų salotoms:
Šviežias kopūstas
Pomidorai
Fermentinis sūris
Majonezas
Jūros druska






Bulves gerai nuplaukite ir užkaiskite virti (su lupena). Pasūdykite vandenį ir po užvirimo virkite 10 min. Apvirusias bulves nusunkite ir supjaustykite. Aš mažesnes pjoviau per pusę, o didesnes dalinau į keturias dalis.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kaitinimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista, ant kepimo popieriumi užtiestos skardos, dėliokite bulvių puseles. Jas pabarstykite raudona (saldžia) paprika, uogine paprika ir užpilkite truputį aliejaus. Kiškite skardą į įkaitusią orkaitę ir pamirškite bulves maždaug 20 min.
Kol bulvės kepa, pasiruoškite kopūstų - pomidorų salotas. Jų receptas čia :
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/07/kopustu-pomidoru-salotos.html
Ir susipjaustykite silkę juostelėmis.
Praėjus 20 min. nuo bulvių kepimo pradžios - traukite jas iš orkaitės ir dėliokite viską į lėkštes.
Labai skanus patiekalas, kuriame puikiai dera silkė, daržovės, fermentinis sūris ir aštroki prieskoniai. Visas paruošimo laikas - maždaug 35 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą