2012 m. liepos 22 d., sekmadienis

Kopūstų - pomidorų salotos





Lengvos salotos pusryčiams. Tinkamos vegetarams ar kaip garnyras mėsos patiekalams.


Dideliam dubeniui salotų :
Šviežias kopūstas 400 gr.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Fermentinis sūris 100 gr.
Majonezas
Jūros druska


Susipjaustykite šviežią kopūstą. Ant jo, tiesiog virš dubens, stambiai supjaustykite pomidorus. Pasūdykite ir išmaišykite viską tiesiog rankomis. Tada į dubenį, per burokinę tarką, sutarkuokite sūrį. Jei neturite laiko ar tingite - stambiai tarkuoto sūrio rasite visose didesnėse parduotuvėse. Sudėkite majonezą (aš naudojau "Vilniaus" be priedų) ir išmaišykite.
Paruošimui sugaišau tik 10 min., todėl šios salotos puikiai tinkamos ir darbo dienos pusryčiams. Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Gal įmanoma majonezą pakeisti kažkuo sveikesniu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Galite bandyti graikišką (turkišką) jogurtą.

    AtsakytiPanaikinti