2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Kalafiorų salotos su sūriu



Sočios salotos, tinkamos vietoj pagrindinio patiekalo.


Kalafioras (nedidelis)
Pomidoras (didelis)
Agurkas (trumpavaisis)
Kiaušinis
Fermentinis sūris 100 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai


Į verdančio vandens puodą panardinkite kalafioro galvą (kotu aukštyn) ir virkite 10 min. Užsikaiskite virti kiaušinį (po vandens užvirimo virkite 10 min.).
Kol kiaušinis ir kalafioras verda, nusilupkite agurką ir susmulkinkite kubeliais, pomidorą supjaustykite stambokomis juostelėmis.
Kalafiorui apvirus, dėkite jį į dubenį ir peiliu padalinkite žiedynais, nupjaukite ir išmeskite kotą. Ant karštų kalafioro žiedynų berkite agurko bei pomidoro gabaliukus ir pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais. Išmaišykite ir įpjaustykite kietai virtą kiaušinį. Palikite viską dešimčiai minučių, kad atvėstų. Praėjus nurodytam laikui - sudėkite majonezą (aš naudojau "Vilniaus" be priedų) ir išmaišykite. Palikite viską dar dešimčiai minučių, kad įsigertų skoniai ir viskas galutinai atvėstų.
Per tą laiką susipjaustykite juostelėmis fermentinį sūrį ir, kai praeis nurodytas laikas, įmaišykite jas į salotas.
Pats paruošimas tikrai nereikalauja darbo, ilgesnis laukimas kol viskas atvės. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą