2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Kiaulienos - kalafiorų troškinys (su bulvėmis ir pomidorais)


Troškiniai yra labai paprastai paruošiamas, sotus ir skanus maistas. Tiesa, jų nelabai padėsi ant šventinio stalo, bet kasdieniniams pietums troškiniai yra puikiai tinkamas patiekalas. Šį kartą kiaulienos - kalafiorų troškinys (su bulvėmis ir pomidorais).

2 žmonėms :
Kiauliena 300 gr.
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Bulvės (vidutinės) 4 - 5 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 4 vnt.
Pomidorų padažas 100 gr.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti lauro lapai, sultinio kubeliai
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais ir ištrinkite nurodytais prieskoniais. Palikite pasimarinuoti nors valandai. Kol kiauliena marinuojasi, nusiplaukite ir nusiskuskite bulves (šiuo atveju aš neskutau, nes bulvės buvo šviežios). Kalafiorą nusiplaukite ir išskirstykite žiedynais, bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kalafiorą ir bulves virkite puode su sultinio kubeliais 15 min. (nuo užvirimo pradžios). 
Kol daržovės verda - keptuvėje įkaitinkite aliejų. Belaukiant kol keptuvė įkais, krakmole apvoliokite kiaulieną. Apvoliotus mėsos gabaliukus meskite į įkaitusį aliejų ir kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus. Kiaulienai apskrudus, į keptuvę, stambiais gabalais, supjaustykite pomidorus. Ant jų užberkite jūros druskos ir juodųjų pipirų, supilkite baltojo vyno actą. Viską išmaišykite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min. (troškinkite uždengę dangčiu). Praėjus dešimčiai minučių, supilkite pomidorų padažą ir dar patroškinkite 5 min. Tada  į keptuvę suberkite nusunktas daržoves iš puodo. Išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite dar dešimčiai minučių "susistovėti". 
Visas gaminimo laikas apie 25 - 30 min.
Po teisybei, šiuo troškiniu galėčiau maitintis kasdien :) .


                                                                                                              

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą