2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Trinta vištienos - kalafiorų sriuba



Trintos sriubos itin patikimai užpildo skrandį ir labiausiai pageidaujamos šaltuoju metų laiku. Vasarą mes jas valgome kaip pagrindinį patiekalą. Ypač smagu gauti lėkštę trintos sriubos, jei už lango dargana.


Vištos krūtinėlė (nedidelė)
Rūkyta šoninė 2 riekelės
Kalafioras (nedidelis)
Bulvės (vidutinės) 2 vnt.
Morka (keli griežinėliai)
Grietinė 200 gr.
Vanduo 1,5 litro
Sultinio kubeliai (galite keisti druska) 2 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malta uoginė paprika.


Vištos krūtinėlę susmulkinkite mažais gabaliukais, pabarstykite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti. Kol mėsa marinuojasi - užsikaiskite puode vandenį ir atsipjaukite kelis morkos griežinėlius. Vandeniui užvirus - į puodą sudėkite vištos gabaliukus, morkos griežinėlius ir sultinio kubelius. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 min.
Kol vištiena verda, nusiskuskite bulves ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Kalafioro galvą išskirstykite žiedynais, šoninės riekeles susmulkinkite kubeliais. Praėjus penkiolikai minučių, į puodą suberkite bulves, kalafiorą, šoninę ir virkite dar 15 min.
Kai nuo virimo pradžios praeis 30 min. - išjunkite puodą ir nusunkite skysti (pasiruoškite tam laisvą indą). Nusunkto puodo turinį sutrinkite blenderiu ir supilkite atgal nusunktą skysti. Išmaišykite ir statykite puodą ant ugnies. Sudėkite grietinę ir kai tik sriuba užvirs - išjunkite puodą.
Pateikti galima įvairiai. Aš pilu į lėkštes ir barstau pirktiniais džiūvėsėliais (kumpio skonio). Manau, kad puikiai žiūrėtųsi ir "induose" iš duonos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą