2012 m. liepos 17 d., antradienis

Spaghetti su kiauliena ir daržovėmis



Spaghetti yra vienas iš greičiausiai paruošiamų patiekalų. Puikiai tinkamas dirbančiam žmogui, po sunkios darbo dienos. Su mėsa jie itin sotūs. Šį kartą mano spaghetti su kiauliena, raudona saldžia paprika ir pomidorais.


3 žmonėms :
Spaghetti 400 gr.
Jūros druska
Padažui :
Kiauliena 200 gr.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė) 
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti čili pipirai.
Aliejaus kepimui






Kiaulieną susipjaustykite nedideliais gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite trumpam pasimarinuoti. Kol mėsa marinuojasi - nusiplaukite ir susipjaustykite papriką bei pomidorus. Papriką aš pjausčiau stambokomis juostelėmis, o pomidorus - stambiais gabalais. Kai jau kiauliena bus pasimarinavusi - įkaitinkite keptuvėje aliejų ir sudėkite ten mėsą. Kepkite ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus. Kol kiauliena kepa, užsikaiskite puodą vandens spagečiams (nepamirškite vandens pasūdyti).
Mėsos gabaliukams apskrudus - į keptuvę suberkite paprikos juosteles, išmaišykite ir uždenkite dangtį. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, 10 min. Praėjus nurodytam laikui - sudėkite pomidorus. Ant pomidorų berkite jūros druskos, juodųjų pipirų bei maltų čili pipirų. Supilkite baltojo vyno actą ir pomidorų padažą, tada viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 20 min. - padažas paruoštas. Dėliokite į lėkštes spaghetti, o ant viršaus užpilkite mėsos su daržovėmis. Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą