Kažkada šį troškinį nusižiūrėjau buvusios darbovietės kavinėje. Išmečiau nepatinkančius ingredientus ir jau aštuntus metus, kiekvieną rudenį, šis troškinys atsiduria ant mūsų stalo.
4 - 5 žmonėms:
Vištos filė 500 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Jauna cukinija 1 vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1 vnt.
Konservuoti ananasai 580 ml (skardinė)
Sultinys 2 puodeliai
Baltojo vyno actas 4 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas (šviesusis)
Juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Vištos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pamarinuokite su sojų padažu. Kol višta marinuojasi - pasiruoškite daržoves. Nukarpykite šparaginių pupelių galus ir jas pačias perkirpkite per pusę. Išpjaukite raudonosios paprikos sėklas ir supjaustykite ją kubeliais. Cukiniją taip pat susmulkinkite kubeliais.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite vištos gabaliukus ir trumpai apkepkite, ant vidutinės ugnies. Kai vištiena apkeps, suberkite į keptuvę visas daržoves ir supilkite sultinį (aš naudojau iš kubelių). Įberkite juodųjų pipirų, viską išmaišykite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite konservuotus ananasus (su visu skysčiu) ir baltojo vyno actą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 30 min.
Kai iki troškinimo pabaigos bus likusios 5 min. - į keptuvę įdėkite šaukštą pomidorų padažo.
Troškinį galimą valgyti vieną arba su ryžiais. Skanaus :)
Saunuole! Tikrai daug gana "tingiu" receptuku, ko as ir ieskau nuolat :) Aciu!
AtsakytiPanaikintiTai man smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikinti