2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Saldžiarūgštis troškinys su vištiena



Kažkada šį troškinį nusižiūrėjau buvusios darbovietės kavinėje. Išmečiau nepatinkančius ingredientus ir jau aštuntus metus, kiekvieną rudenį, šis troškinys atsiduria ant mūsų stalo.

4 - 5 žmonėms:
Vištos filė 500 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Jauna cukinija 1 vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1 vnt.
Konservuoti ananasai 580 ml (skardinė)
Sultinys 2 puodeliai
Baltojo vyno actas 4 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas (šviesusis)
Juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Vištos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pamarinuokite su sojų padažu. Kol višta marinuojasi - pasiruoškite daržoves. Nukarpykite šparaginių pupelių galus ir jas pačias perkirpkite per pusę. Išpjaukite raudonosios paprikos sėklas ir supjaustykite ją kubeliais. Cukiniją taip pat susmulkinkite kubeliais.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite vištos gabaliukus ir trumpai apkepkite, ant vidutinės ugnies. Kai vištiena apkeps, suberkite į keptuvę visas daržoves ir supilkite sultinį (aš naudojau iš kubelių). Įberkite juodųjų pipirų, viską išmaišykite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite konservuotus ananasus (su visu skysčiu) ir baltojo vyno actą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 30 min.
Kai iki troškinimo pabaigos bus likusios 5 min. - į keptuvę įdėkite šaukštą pomidorų padažo.
Troškinį galimą valgyti vieną arba su ryžiais. Skanaus :)


2 komentarai:

  1. Saunuole! Tikrai daug gana "tingiu" receptuku, ko as ir ieskau nuolat :) Aciu!

    AtsakytiPanaikinti