2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Kiauliena krienų padaže




Labai paprastas, jokio darbo nereikalaujantis receptas. Labai tinkamas tingiems savatgaliams, nes gaminimas užima laiko. Receptą radau čia:
http://dautarte.blogspot.com/2010/04/nugarine-pieno-ir-krienu-padaze-tiesiai.html

3 - 4 žmonėms:
Kiauliena 500 gr.
Krienai (balti, be priedų) 180 gr.
Pienas 3 stiklinės
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui

Kiaulieną susipjaustykite nestorais, vidutinio dydžio gabalais ir ištrinkite druska bei pipirais. Palikite pasimarinuoti bent valandai. Pasimarinavusius kiaulienos gabalus apkepkite, iš abiejų pusių, svieste (ant vidutinės ugnies).
Kai mėsa apkeps, supilkite į keptuvę pieną ir sudėkite krienus. Man pritrūko druskos todėl padažą papildomai pasūdžiau. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 1,5 valandos. Kas 10 - 15 min. prieikite pamaišyti, nes krienai linkę kibti prie keptuvės dugno.
Praėjus 1,5 valandos, keptuvę išjunkite ir dėliokite maistą į lėkštes. Siūlau valgyti su bulvių koše bei daržovėmis.
Patiekalo skonis labai paprastas, toks tradiciškai lietuviškas. Man pasirodė kiek per konservatyvus. Bet puikiai tinkantis vaišinti vyresnio amžiaus giminaičius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą