2013 m. sausio 28 d., pirmadienis

Ivano omletas




Mirtinai dėkinga savo buvusiam šefui Ivanui, kad išmokė paruošti puikų omletą per kelias minutes. Netgi galiu pamiršti amžiną jo burbėjimą...Nors ne, burbėjimo dar nepamiršau :) .
Nuo savęs pridėjau tik juodųjų pipirų ir karštai rūkytos lašišos su pomidorais. Ivano kavinėje mes patiekdavome ant salotos lapo su skrebučiais.

1 žmogui:
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Tarkuotas Parmezano sūris
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui

Kiaušinius išsiplakite, įberkite jūros druskos, juodųjų pipirų, supilkite pieną ir dar truputį paplakite. Keptuvėje, ant nedidelės ugnies, išlydykite sviestą.
Kai sviestas išsilydys, padidinkite ugnį iki didžiausios ir supilkite kiaušinių plakinį. Pradėjusius tirštėti kraštus - mentele stumkite link centro. Kai tik omletas truputį sutirštės (dar turi matytis skystos masės), pabarstykite pusę jo tarkuotu parmezanu ir uždenkite kita puse (tiesiog lenkite pusiau).
Keptuvę iškart nukelkite nuo ugnies ir laikydami rankoje, mentele apverskite perlenktą omletą. Po keleto sekundžių omletą dėkite į lėkštę.
Aš siūlau valgyti su rūkyta lašiša ir pomidorais.
Lengvas, minkštutėlis, paruošiamas greičiau nei pusryčių sumuštiniai. Tikrai rekomenduoju :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą