Labai sultingi ir purūs. Varškės ir vištienos derinį bandžiau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį.
4 žmonėms:
Vištienos faršas 500 gr.
Varškės pakelis 1 vnt. (180 - 200 gr.)
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika
Aliejaus kepimui
Bešamelio padažui:
Sviestas 2 valgomieji šaukštai
Miltai 1 valgomasis šaukštas (su kaupu)
Pienas 250 ml
Jūros druska, maltas muskatas
Vištieną sumaišykite su varške (aš naudojau liesą), pabarstykite visais nurodytais prieskoniais ir įmuškite kiaušinį. Berkite kelias saujas džiuvėsėlių, tada gerai viską išminkykite.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Drėgnomis rankomis atsignybkite vištienos - varškės masės, formuokite kotletukus ir dėkite į įkaitusią keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Apkeptus maltinukus sudėkite į orkaitei tinkamą indą.
Pasiruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite miltus. Palengva į keptuvę pilkite pašildytą pieną. Berkite jūros druskos bei malto muskato. Kaitinkite ant mažiausios ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol padažas sutirštės.
Paruoštu padažu užpilkite maltinukus (padažas turi juos apsemti iki viršaus) ir kiškite juos į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 30 - 35 min.
Rekomenduoju valgyti su bulvių koše ar/ir daržovėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą