2012 m. rugsėjo 25 d., antradienis

Trintas aštrus troškinys




Kai skauda gerklę - visada noriu šilto ir minkšto maisto. Uoliai nosis šluostantys namiškiai pageidavo to paties. Virusus baidyti nusprendėme aštriais prieskoniais. Labai skanu ir gerklės šiandien jau nebeskauda.


3 - 4 žmonėms:
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Raudona paprika (didelė) 1 vnt.
Čili pipiras 1 vnt.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Kiaulienos faršas 500 gr.
Bulvės (didelės) 3 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Aromatizuotas actas (galima keisti baltojo vyno actu) 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili dribsniai, malti lauro lapai, maltas imbieras
Aliejaus kepimui


Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, išskyrus čili dribsnius bei maltą imbierą, ir atsidėkite į šoną. Kalafiorą išskirstykite žiedynais, bulves nusiskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, papriką taip pat susipjaustykite kubeliais, čili pipirą susmulkinkite (aš neišmečiau sėklų). Užsikaiskite puodą vandens ir keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Į įkaitusią keptuvę sudėkite kiaulienos faršą ir kepkite maišydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Puode vandenį pasūdykite ir jam užvirus, suberkite bulves bei kalafiorą. Virkite 10 - 15 min., paskui nusunkite.
Faršui apskrudus, pabarstykite jį čili dribsniais bei maltu imbieru, į keptuvę suberkite raudonosios paprikos kubelius bei smulkintą čili pipirą ir dar kelias minutes pakepkite. Tada, tiesiog virš keptuvės, stambiai supjaustykite pomidorus. Įberkite jūros druskos, juodųjų pipirų, supilkite aromatinį actą bei pomidorų padažą. Viską gerai išmaišykite, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvės turinį supilkite į puodą su bulvėmis ir kalafiorais. Išmaišykite ir viską sutrinkite blenderiu.
Dėliokite į lėkštes ir ant kiekvienos porcijos viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
Linkiu, kad padėtų, taip kaip man. Nesirkit :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą