Nemoku ir nemėgstu kepti pyragų, bet šis mane sužavėjo. Receptas atrastas bandymo būdu. Garantuoju, kad pavyks net visiškai nedraugaujančiam su virtuve žmogui.
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 3 valgomieji šaukštai
Bananas (didelis) 1 vnt.
Razinos 1 sauja
Cinamonas
Jūros druska
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų bei mažą žiupsnelį druskos ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį ir viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai permaišykite ir suberkite razinas.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir visą formos dugną padenkite banano griežinėliais. Banano griežinėlius pabarstykite cinamonu ir ant viršaus užpilkite tešlą.
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min.
Ištraukę leiskite atvėsti, tada pjaustykite.
Minkštutėlis, drėgnas ir kvapnus. Man jis pats pačiausias :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą