Labai skanus, sotus pyragas. Minkštutėlis su traškia plutele... Neatsivalgomas ir vienas, bet puikiai tinka prie čili troškinio ar vyno.
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Tarkuotas fermentinis sūris 350 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius iki putų. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų, druską bei juoduosius pipirus ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį, tada viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai permaišykite ir sudėkite didžiąją dalį tarkuoto fermentinio sūrio (pasilikite tik saują viršaus apibarstymui). Aš naudojau Goudos sūrį.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Pyrago viršų apibarstykite likusiu sūriu.
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min.
Ištraukę leiskite truputį pravėsti, tada pjaustykite.
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Kitą kartą kepdama, dar paeksperimentuosiu su prieskoniais. Manau šitam pyragui puikiai tiktų ir šiek tiek aštresni prieskoniai :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą