2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Vištienos salotos




Salotos būtent vištienos, o ne "su vištiena". Mėgstu kai vištos būna daug... Negaliu pakęsti kai salotose randi tik ryžius ir majonezą, o viso kito būna tik trupinėliai. Salotos be pretenzijų, paprastai paruošiamos ir greitai suvalgomos. Tinka ir konservatyviam skoniui t.y anytoms/močiutėms vaišinti.

Dideliam dubeniui salotų: 
Virti vištos ketvirčiai 2 vnt.
Marinuoti agurkėliai (vidutinio dydžio) 6 - 7 vnt.
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Konservuoti žirneliai
Virtos ar marinuotos morkos (nebūtinai)
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai

Ryžius išsivirkite pasūdytame vandenyje. Kol ryžiai verda nusikaulinkite virtus vištos ketvirčius. Pasmulkinkite vištieną ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Karštus virtus ryžius supilkite ant vištienos, gerai išmaišykite ir palikite 10 - 15 min. pravėsti.
Tuo metu kubeliais susismulkinkite marinuotus agurkėlius (aš naudoju saldžiarūgščius) ir morkas, jei jų dėsite. Mano agurkėliai buvo marinuoti kartu su morkomis, tai jų ir įdėjau į salotas.
Suberkite pjaustytas daržoves į salotas, išmaišykite. Tada suberkite konservuotus žirnelius. Aš sudedu beveik visą stiklainiuką (lieka gal pora šaukštų ant dugno). Sudėkite majonezą (aš naudoju "Daumantų" be priedų) ir dar kartą išmaišykite.
Palikite salotas 20 - 30 min. skoniams įsigerti.
Ruošiu šias salotas jau gerus 15 metų. Dar nenusibodo :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą