2012 m. rugsėjo 10 d., pirmadienis

Mineralizuoti tarybiniai kotletai



Tarybinius kotletus radau "Maisto magija" bloge:
http://maistomagija.blogspot.com/2012/01/tarybiniai-kotletai.html
Labai ačiū už receptą. Perdariau savaip ir valgėm nuostabius minkštus kotletukus.

3 žmonėms:
Kiaulienos faršas 500 gr.
Batonas 1/3 kepalo (apie 100 - 120 gr.)
Kiaušinis (didelis) 1 vnt.
Džiūvėsėliai
Mineralinis vanduo (sūrus)
Grietinė (riebi) 200 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Batono riekeles sulaistykite sūriu mineraliniu vandeniu (aš naudojau Akvilės mineralinį) ir leiskite išmirkti. Kiaulienos faršą pabarstykite jūros druska bei pipirais. Į faršą įmuškite kiaušinį ir sudėkite mirkytą batoną. Paminkykite ir formuokite kotletukus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kol jis kaista, kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose. Paruoštus dėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies.
Kol kotletai kepa, pasiruoškite padažą troškinimui. Pusę stiklinės mineralinio vandens sumaišykite su grietine ir užpilkite ant apskrudusių kotletų. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 20 min.
Praėjus nurodytam laikui, išjunkite keptuvę ir palikite ant viryklės dar dešimčiai minučių "susistovėti".
Itin skanu su bulvėmis ar bulvių koše ir raudonaisiais krienais. Galvoju, kad kitą kartą kepdama - įmaišyčiau šiek tiek jautienos faršo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą