2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis

Vištienos, miško grybų ir sūrio kepsniukai



Skanūs tiek karšti, tiek atvėsę. Nesunkiai paruošiami.

4 žmonėms:
Vištos krūtinėlė (didelė) 1 vnt.
Apvirti miško grybai 3 didelės saujos
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Majonezas 3 valgomieji šaukštai
Krakmolas (bulvių) 3 valgomieji šaukštai.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai
Aliejaus kepimui

Vištos krūtinėlę susipjaustykite kuo smulkiau ir pabarstykite nurodytais prieskoniais (druskos nepadauginkite, nes sūris ir majonezas - sūrūs). Apvirtus miško grybus pasmulkinkite peiliu ir berkite ant vištienos. Sudėkite stambiai tarkuotą fermentinį sūrį, krakmolą bei majonezą ir viską gerai išmaišykite.
Paruoštą masę palikite pastovėti bent valandai. Praėjus nurodytam laikui, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite masę, formuodami kepsniukus.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - atsargiai apverskite.
Visiems žinomas receptas, bet pridėjus kelis ingredientus - patiekalas įgauna visai naują skonį :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą