Kai užėjo badmetis, o labai norėjosi blynų - teko pasitelkti fantaziją, nes namie neradau net kiaušinių. Rezultatas tiesiog puikus - bus naudojamas ir ne badmečiu. Ant blynų masės dėjau virtą kiaulieną. Radau nedidelį gabaliuką, dėjau į verdantį vandenį ir viriau 35 min. su prieskoniais (sultinio kubeliai (jei labai bijote - keiskite druska), džiovinti : malti lauro lapai, krapai, petražolės, maltos salierų šaknys, salierų lapeliai, juodieji pipirai) ir morkų griežiniais. Mėsai išvirus pasmulkinau ir dėjau ant blynų. Sultinys liko sriubai. Taip gimė ...
Blynai "Kai šaldytuve pelė pasikorė"
Majonezas 4 valgomieji šaukštai
Grietinė 4 valgomieji šaukštai
Miltai ("iš akies", kad išeitų tiršta tešla)
Virta, bet kokios rūšies mėsa
Aliejaus kepimui
Lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir grietinę (pvz. 4 šaukštai majonezo ir 4 grietinės). Grietinę rinkitės riebesnę. Tada berkite miltų tiek, kad tešla būtų tiršta (tešla turi sunkiai kristi nuo šaukšto). Sumaišytą tešlą palikite pusvalandžiui ramybėje. Tuo metu galima užsiimti kuo nors smagiu - pvz. parūkyti, paspoksoti pro langą, paskaityti knygą. Blogiausiu atveju, galima užsiimti sriuba, jei verdate tuo pačiu metu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite tešlą (blynus darykite nedidelio dydžio - bus lengviau vartyti). Ant kiekvieno blyno dėkite po virtos mėsos gabaliuką. Kai blynai gražiai pagels - apverskite.
Blynai labai minkšti ir skanūs. Aš valgiau su grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą