2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Saldžiarūgštė sriuba su pekino kopūstu




Vištos filė 500 gr.
Pekino kopūstas 300gr.
Konservuoti kukurūzai 1 skardinė
Vanduo 2 litrai
Šviesus (light) sojų padažas, baltojo vyno actas
Jei norisi aštrumo, saldumo: aštrus  "Santa Marija" raudonas padažas, cukrus
Krakmolo apvoliojimui, aliejaus kepimui


Vištos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite porą šaukštų sojų padažo ir palikite keletui valandų ramybėje. Aš marinuodama įpyliau "ant šaukštuko galo" aštraus raudono "Santa Marija" padažo (mažas stiklinis buteliukas su nupieštu velnio snukiu). Pasimarinavusius gabaliukus voliokite krakmole ir meskite į gerai keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant didžiausios ugnies, maišydami ir kuo trumpiau. Kai tik gabaliukai pasidengs plutele - traukite lauk. Vištieną atsidėkite į šoną ir puode užkaiskite vandenį (be druskos). Kol vanduo užvirs - juostelėmis susipjaustykite pekino kopūstą. Kai vanduo užvirs, sudėkite pjaustytą pekino kopūstą, apkeptus vištos gabaliukus ir supilkite kukurūzus (su visu skysčiu). Tada ragaudami pilkite sojos padažą, kol gausite norimą sūrumą. Įpilkite šaukštą baltojo vyno acto, jei trūksta saldumo - įberkite šiek tiek cukraus. Aš cukraus nedėjau, nes kukurūzai buvo pakankamai saldūs ir įpyliau kelis lašus jau minėto "Santa Marija" padažo. Gavę norimą skonį - pavirkite 2-3 min., tada išjunkite ir uždengę puodą palikite kokioms 10 min. ramybėje. 
Tokia "a la kiniška" sriuba, aštroka ir saldžiarūgštė. Labai tinka žvarbiu oru, kai norisi sušilti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą