Greitai paruošiamas kasdieninis patiekalas.
3 žmonėms:
Kiaulienos faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiūvėsėliai ar manų kruopos
Pomidorai savo sultyse 1 skardinė
Pievagrybiai 5 dideli vnt.
Makaronai 400 gr.
Aliejus kepimui
Prieskoniai maltai mėsai (žiūrėti skyrelyje prieskoniai)
Jūros druska, juodieji pipirai, sultinio kubeliai.
Iš faršo, kiaušinio, prieskonių maltai mėsai ir džiuvėselių ar manų (ką turiu namie - tą ir beriu) - pasigaminkite kotletinę masę. Iš jos, drėgnomis rankomis, formuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite kukuliukus ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Kukuliukams paskrudus - supilkite pomidorus iš skardinės. Aš naudojau Rimi luptus pomidorus su baziliku. Ragaudami įberkite jūros druskos, juodųjų pipirų. Jei pomidorai pasitaikė labai rūgštūs - įberkite ant šaukštuko galo cukraus. Jei jūsų pomidorai be priedų, galite pridėti žiūpsnį džiovinto baziliko. Tada į keptuvę įpjaustykite pievagrybius. Keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir, kartais pamaišydami, troškinkite apie 20 min.
Kol kukuliukai troškinasi - su sultinio kubeliais išsivirkite makaronus. Išvirus makaronams, juos nusunkite ir supilkite į keptuvę su kukuliukais. Išmaišykite, išjunkite ir palikite uždengę kokioms 5 minutėms ant viryklės, kad įsigertų padažas.
Sugaišite kokias 30 - 35 minutes, bet skanaus sotumo jausmas garantuotas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą