2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Žuvies kotletai




Pigus ir greitai pagaminamas patiekalas.

Lašišų faršas 1 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai, malti lauro lapai, jūros druska.
Aliejus kepimui
Padažui:
Sultinys 1 stiklinė
Pomidorų padažas
Grietinė 200 gr.

Lašišų faršą atsišildykite (man pakliūna tik šaldytas). Iš faršo, kiaušinio, prieskonių ir džiuvėsėlių susiminkykite kotletų masę. Džiuvėsėlių dėkite daug, nes kotletų masė turėtų būti formuojama rankomis. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kotletus (kotletai lipnūs) ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Iškepusius žuvies kotletus užpilkite sultiniu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir uždenkite dangčiu. Kai tik sultinys užverda - supilkite kokius 100 gramų pomidorų padažo ir troškinkite 15 - 20 minučių. Tada sudėkite grietinę, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Uždengtus žuvies kotletus palikite "pailsėti" maždaug dešimčiai minučių.
Skanūs, sultingi kotletai nereikalaujantys daug darbo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą