2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Grikių košė su vištiena

Daugiau kapstymosi negu gaminant grikių košę su faršu.
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/grikiu-kose-su-farsu.html
Bet tikrai verta. Ypač jei virėte sriubą ir jums liko virtos vištienos.


Grikiai 3 virimo maišeliai
Virtas vištos ketvirtis (ar kitos virtos vištos kūno dalys)
Pomidorų padažas
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui


Grikius išsivirkite su sultinio kubeliais. Kol grikiai verda - kapstykitės su vištos ketvirčiu. Iš jo reikia išimti kaulus. Nėra taip sudėtinga, kaip skamba. Tiesiog laupykite rankomis mėsą ir dėkite į lėkštę. Pasitaikančius kaulus - išmeskite. Galų gale liks tik kaulai. Tikrai spėsite kol grikiai išvirs (po teisybei, aš užtrunku tik kokias 5 minutes). Vištieną dėkite į įkaitusį aliejų ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Ant jos suverskite virtus grikius ir pusę indelio pomidorų padažo. Gerai išmaišykite, uždenkite ir patroškinkite, ant mažiausios ugnies, apie 5-7 minutes.
Vėlgi nepamainomas šios košės priedas - marinuoti agurkėliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą