Itin greitai paruošiama silkė, kai svečiai jau braižosi aplink duris.
Silkės filė 500 gr.
Virti burokėliai 500 gr.
Virtos konservuotos pupos/karališkos pupelės 1 skardinė
Konservuoti žirneliai 1 stiklainis
Majonezas
Atidarykite pupas/pupeles (be jokių priedų), žirnelius ir nusunkite skystį. Aišku galite patys išsivirti pupų, bet primenu, kad svečiai jau braižosi aplink duris. Silkės filė susipjaustykite juostelėmis, burokus patikėkite sutarkuoti. Į kiekvieno svečio lėkštę dėkite juostomis: tarkim iš kairės pupas/pupeles, šalia pupų - silkės juosteles, o greta silkės išdėliokite žirnelių juostą. Lėkštę padengtą pupų - silkės - žirnelių juostomis užklokite tarkuotais burokėliais. Burokėlius aptepkite storu majonezo sluoksniu. Aš naudoju paprastą "Vilniaus" majonezą.
Jei rasite kas sutarkuoja burokėlius, sugaišite ne daugiau dešimties minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą