2012 m. kovo 27 d., antradienis

Mano silkė pataluose I





Silkės pataluose receptų prirašyta krūvos. Aš pateiksiu savo tinginiškąjį, kuriuo naudojuosi jau ne vienerius metus :


Silkės filė 500gr.
Bulvės 1 kg.
Virti burokėliai 500gr.
Majonezas su krienais
Jūros druska






Bulves nusiskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Palikite atvėsti. Imkite patį didžiausią dubenį ir pradėkite pjaustyti. Iš pradžių bulves griežinėliais, kai jau dugną padengėte bulvėmis - ant viršaus keliauja silkė juostelėmis. Silkės filė perku pakuotėse, nes kol išdarinėju silkę su galvą - praeina, bet koks noras valgyti. Kol jūs pjaustote, "asistentas" tegu sutarkuoja burokėlius per burokinę tarką. Pasistenkite rasti šiam darbui asistentą, nes : a) tai nykus ir monotoniškas darbas b) bjauri rankų spalva garantuota. Jums tiesiog reikia rasti labai alkaną žmogų ir liepti jam sutarkuoti burokėlius, jei jau nori gauti maisto. Burokėlius perku "virtus luptus", nes pati juos virtis, garbės žodis, tingiu. Ant silkes kraukite sutarkuotus burokėlius ir visą viršų kruopščiai aptepkite storu majonezo sluoksniu. Aš naudoju "Vilniaus" majonezą su krienais ir aptepimui sunaudoju visą indelį. 
Į dubenį kiškite šaukštą ilgu kotu ir svečiams priminkite, kad kabintų nuo paties dugno. Jei neturite gražaus didelio dubens - viską galite sluoksniuoti į daug mažų indelių ir apdalinti jais svečius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą