2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Panini su vištiena ir bekonu

Labai sotus sumuštinis, kurio receptą parsivežiau iš UK. 


Vienam Panini :
Ciabatta bandelė (šviesi)
Vištos filė 3 - 4 nedideli gabaliukai 
Bekonas 1 riekelė (iš bėdos galima pakeisti šonine)
Pomidoras
Avokadas
Salotos lapas
Tarkuotas parmezano sūris
Hellmann's majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai, saldžioji paprika
Aliejaus kepimui


Atsipjaukite 3 - 4 nedidelius gabaliukus vištos filė ir juos pamarinuokite su nurodytais prieskoniais. Kol vištiena marinuojasi - užsiimkite ciabatta bandele. Ją įpjaukite, pradedant nuo ilgesniosios kraštinės, tik nepjaukite iki galo - bandelę įpjaukite tiek, kad atsidarytų. Palikite šiek tiek vietos ir pakartokite pjūvį. Bandelė turi atrodyti kaip piniginė su dviem skyreliais. Pjovimui geriausia naudoti aštrų duonos peilį (banguotais ašmenimis). Kai jau bandelė paruošta, ant, aliejumi pateptos, grilio keptuvės užmeskite vištos gabaliukus ir bekoną. Jei grilio keptuvės neturite (aš irgi neturiu), ne bėda - bekono griežinėlį paskrudinkite ant sausos įkaitusios keptuvės (ant mažiausios ugnies). Bekonui paskrudus, jį atsidėkite į šoną ir įpylę truputį aliejaus į keptuvę sumeskite vištienos gabaliukus. Kol vištiena kepa - susimaišykite žiūpsnį tarkuoto parmezano su majonezu. Šito užtepo jums reikės nedaug, maždaug valgomojo šaukšto. Avokadą (įsitikinkite, kad jis tikrai prinokęs) nusilupkite ir susipjaustykite riekelėmis. Avokado riekeles pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Majonezo - parmezano mišiniu patepkite apatinę įpjautos bandelės riekelę (ne visą įpjautą skyrelį, o tik apačią). Ant pateptos riekelės dėkite iškepusius vištos gabaliukus, ant vištos sudėkite avokado riekeles. Vieną skyrelį užpildėte. Dabar pridėkite įdaro į kitą skyrelį. Šio skyrelio tepti majonezu nebereikia. Paskrudintą bekoną padalinkite į kelias dalis. Bekono gabaliukus susukite į ritinėlius ir grūskite į antrąjį skyrelį. Ant bekono sudėkite pomidoro, pabarstyto juodaisiais pipirais, griežinėlius. Šalia bekono sukimškite suglamžytą salotą. Nestipriai paspauskite sumuštinį ir aštriu peiliu padalinkite į dvi dalis  (lyg dalintumėte vieną sumuštinį dviems žmonėms).
Viskas skamba sudėtingai, bet iš tiesų tai greitai pagaminamas maistas. Didžiausia knisliava yra su tuo perpjovimu. Bet kelis kart pasipraktikavus - tikrai įgusite. Primenu, kad sumuštinis labai kaloringas, todėl tinkamas vietoj pietų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą