Skaniausios šios salotos rudenį, kai visos daržovės atkeliauja tiesiai iš daržo. Bet norint laikytis skanios dietos - puikiai tinka ir kitais metų laikais.
Pekino kopūstas 300 gr.
Pomidorai (dideli) 3 - 4 vnt.
Agurkai (trumpavaisiai) 3 vnt.
Pievagrybiai (vidutinio dydžio) 5 - 7 vnt.
Jūros druska
Užpilui :
Alyvuogių aliejus 5 valgomieji šaukštai
Baltasis vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Garstyčios 1 šaukštelis
Medus (natūralus) 1 šaukštelis
Pusės citrinos (nedidelės) sultys
Jūros druska
Visas daržoves supjaustykite juostelėmis, pievagrybius - griežinėliais ir išmaišykite. Pabarstykite jūros druska.
Išspauskite pusę nedidelės citrinos. Užpilui skirtus produktus sumaišykite ir užpilkite ant daržovių. Palikite 10 - iai minučių, kad užpilas įsigertų.
Maišydami užpilą stebėkite, kad medus ištirptų. Salotų paruošimui sugaišite ne daugiau kaip 10 minučių. Šios salotos puikiai tinka ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą