2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Vištienos vėrinukai su braškėmis





Kai braškių namie daug ir jau atsivalgyta, jas puikiai galima naudoti ir nesaldiems patiekalams. Laiko užima tik marinavimas, pats patiekalas pagaminamas itin greitai ir neapsunkina skrandžio.


2 žmonėms :
Vištos krūtinėlė 0,5 vnt.
Braškės (kiekis priklauso nuo dydžio) apie 150 gr.
Balzamiko actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Marinatui :
Actas 4 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Jūros druska, juodieji pipirai
Šaltas vanduo 150 ml.


Vištos krūtinėlę susmulkinkite nedideliais, "šašlykiniais", gabaliukais. Juos ištrinkite nuorodytais prieskoniais (išskyrus balzamiko actą). Visas marinato dalis sumaišykite ir užpilkite smulkintą krūtinėlę. Palikite bent kelioms valandoms pasimarinuoti.
Kai jau vištiena pasimarinuos, nusiplaukite braškes ir pašlakstykite jas balzamiko actu. Dėkite sausą keptuvę ant mažiausios ugnies ir kol ji kaista - susiverkite vėrinėlius. Ant dantų krapštuko verkite gabaliuką marinuotos vištienos, tada braškę, už braškės dar vieną gabaliuką vištienos.
Kai pasiruošite vėrinėlius - dėkite juos į sausą įkaitusią keptuvę ir kepkite, ant mažiausios ugnies, apie 2 min. iš abiejų pusių.
Viskas - galima valgyti. Gaminimui sugaišite ne daugiau 10 min. Sveikas, skanus saldžiarūgštis patiekalas. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas ir labai patogus užkandžiavimui gamtoje. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą