2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Kopūstinis vieno puodo troškinys



Puikiai tinkamas atostogaujantiems ir nelabai norintiems trintis aplink puodus.




4 žmonėms :
Kopūstas 700 gr.
Kiaulienos faršas 300 gr.
Bulvės 1 kg.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Vanduo 1 litras
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika
Sultinio kubeliai




Visais nurodytais prieskoniais pabarstykite faršą ir palikite trumpam ramybėje. Tuo metu, nusiplaukite ir kuo stambesniais gabalais padalinkite kopūstą. Nusiskuskite ir į keturias dalis padalinkite vidutinio dydžio bulves.
Į puodą sluoksniuokite : pusė pjaustyto kopūsto, ant jo faršas, tada bulvės ir viską uždenkite likusiu kopūstu. Užpilkite verdančiu vandeniu ir įmeskite sultinio kubelius (galite keisti druska), įberkite juodųjų pipirų. Troškinkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu, 20 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiai virš puodo, stambiai supjaustykite pomidorus ir troškinkite dar 20 min.
Troškindama aš stengiausi nemaišyti puodo. Man neprisvilo :) . Siūlau valgyti su grietine.
Labai patogu, kad nereikia plauti krūvos indų, likusių po gaminimo. Atostogaujant tikrai yra įdomesnių užsiemimų. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą