2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Blyneliai su rikota




Skanūs sotūs kasdieniniai blyneliai.

Rikotos sūris 250 gr.
Kiaušinis 1 vnt
Miltai 1 stiklinė
Pienas 2 stiklinės
Cukrus 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska
Aliejaus kepimui

Kiaušinį išsiplakite šluotele. Plakdami įberkite žiupsnelį druskos bei cukrų, supilkite stiklinę pieno. Sudėkite rikotą ir gerai ištrinkite šaukštu. Maišant suberkite miltus bei likusį pieną. Blynų tešlą palikite pastovėti valandai.
Kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Kadangi blyneliai minkštučiai - aš varčiau 2 mentelėmis.
Valgėme su grietininiu pudingu (iš pakelio) ir vaisiais. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą