2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Kuskusas




Kuskusą reiktų priskirti prie greitojo maisto. Paruošiamas be jokio vargo, sotus ir labai skanus patiekalas.

4 žmonėms:
Kuskuso kruopos 250 gr.
Kiaulienos faršas 300 gr.
Raudonoji (saldžioji) paprika 1 vnt.
Konservuoti žirneliai 1 stiklainis
Konservuotos mažos rutulinės aitriosios paprikos 4 vnt.
Vanduo 1 stiklinė
Sviestas 25 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui

Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite faršą ir kepkite ant vidutinės ugnies. Kepdami nuolat maišykite, kad kiauliena subyrėtų nedideliais gabaliukais. Kai faršas gražiai apskrus, į keptuvę suberkite, kubeliais pjaustytą, raudonąją papriką ir pasmulkintas konservuotas mažas rutulines aitriąsias paprikas (Kėdainių fabriko gamyba). Ugnį sumažinkite iki minimalios, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Tada į keptuvę supilkite stiklinę verdančio, pasūdyto vandens bei žirnelių stiklainį (su visu skysčiu). Aš naudojau "Globus" žirnelius. Kai tik keptuvės turinys užvirs, suberkite kuskuso kruopas. Atsargiai pamaišykite mentele, uždenkite dangčiu ir išjunkite keptuvę. Išjungtą keptuvę palikite ramybėje 3 min.
Praėjus nurodytam laikui, vėl įjunkite ugnį po keptuve (mažiausią) ir pabarstykite jos turinį sviesto gabaliukais. Kepkite, maišydami šakute, dar 4 min. Tada išjunkite keptuvę ir dėkitės maistą į lėkštes.
Mano kuskusas išėjo birus ir tikrai nesausas. Bus gaminamas dažnai. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą