2013 m. sausio 24 d., ketvirtadienis

Sultinio blyneliai




Labai skanu šiuos blynelius valgyti su sultiniu. Man jie patiko tiek karšti, tiek ir atvėsę.

3 valgytojams:
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas didelis puodelis (250ml.)
Miltai didelis puodelis (250ml.)
Šaldyti (apvirti) grybai 3 saujos
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Cukrus 0,5 arbatinio šaukštelio
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Atsišildykite šaldytus grybus. Kiaušinius išplakite šluotele. Plakdami suberkite cukrų, druską ir juoduosius pipirus. Supilkite pieną ir dar paplakite. Tada, palengva, suberkite miltus. Išmaišykite tešlą ir suberkite grybus bei tarkuotą sūrį (siūlau naudoti ryškesnio skonio sūrį pvz. Džiugo).
Palikite tešlą pastovėti kokiai valandai. Tada, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu pilkite tešlą (aliejaus reikia labai nedaug). Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Šalti sultinio blyneliai tinka ir kaip užkandis prie alaus. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą