2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Taupus kiaulienos troškinys




Siūlau šį troškinį, kai šaldytuve "pelė pasikorė". Kai panaršę po spinteles ir šaldiklį rasite tik keletą produktų. Sotus ir kvapnus, visai neprimena patiekalo "iš bėdos".

Kiauliena 500 gr.
Apvirti miško grybai 2 didelės saujos
Konservuoti smulkinti pomidorai 1 skardinė
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti lauro lapai
Santa Marija "Picos prieskoniai"
Miltų apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, pabarstykite visais nurodytais prieskoniais (išskyrus "Picos prieskonius") ir palikite pasimarinuoti. Aš naudojau šaldytus apvirtus grybus, todėl juos atsišildžiau.
Pasimarinavusią kiaulieną apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, pamaišydami, kol gražiai apskrus. 
Kiaulienai apskrudus, į keptuvę sudėkite grybus. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite smulkintus pomidorus. Jei reikia - pasūdykite. Įberkite juodųjų pipirų ir Santa Marija "Picos prieskonių". Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 20 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 30 min., keptuvę išjunkite ir pateikite troškinį.
Man skanu valgyti su kvietinėmis kruopomis. Bet puikiai tinka ir kitokios kruopos ar bulvės, kurios išvirs, kol troškinsite mėsą. Skanaus :)

2 komentarai:

  1. O sakykit, kas tada šaldytuve būna, kai pelei nesinori kartis? Nes jei pas mane šaldytuve būna pusė kilogramo mėsos, grybų ir pomidorų, tai aš jau skaitau, kad pilnas šaldytuvas visko :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano šaldytuve paprastai būna daugiau :))))

    AtsakytiPanaikinti