2013 m. gegužės 27 d., pirmadienis

Pažandės troškinys




Pažandė - pigi mėsa. Turguje pažandės galima nusipirkti vos už kelis litus. Bet iš jos galima pasiruošti puikų troškinį. Tiesa troškinys labiau "vyriškas" ar vėsesniems orams (vistik tai nėra liesa mėsa). Bet kartais galima :). Svarbiausia turėkite didelį puodą troškinimui.

Miniai žmonių:
Kiaulienos pažandė 600 gr.
Kopūstas ("senas", kietas) 500 gr.
Bulvės 1,5 kg.
Pievagrybiai (dideli) 10 vnt.
Sultinys 0,5 litro
Lečo 1 stiklainis
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji ("saldžioji") paprika, malti lauro lapai.
Aliejaus kepimui 

Pažandę susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti bent valandai.
Kol kiauliena marinuojasi, susipjaustykite kopūstą ir bulves. Bulves pjaustykite stambiais gabalais. Rankomis sulaužykite pievagrybius į keletą dalių.
Pasimarinavusią kiaulieną, kartu su pievagrybiais, trumpai apkepkite ant vidutinės ugnies. Kai tik mėsos paviršius apskrus, perdėkite viską į puodą, kuriame troškinsite.
Ant pažandės ir pievagrybių berkite pajaustytus kopūstus bei bulves ir viską užpilkite verdančiu sultiniu. Įberkite juodųjų pipirų, uždenkite dangčiu ir troškinkite viską, ant mažiausios ugnies, valandą.
Praėjus nurodytam laikui, į puodą supilkite stiklainį lečo, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį. Palikite puodą 10 - 15 -ai minučių "susistovėti".
Maisto kiekis tikrai didelis, todėl rinkitės patį didžiausią puodą. Siūlau valgyti su grietine.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą