2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Kepenėlių paštetas su spanguolėmis




Pačią įdėją nusižiūrėjau Beatos bloge. Viską susipaprastinau pagal save. Rezultatu likau labai patenkinta. Pasigaminau nemažą indą puikaus pašteto.

Vištų kepenėlės 450 gr.
Sviestas 200 gr.
Brendis 50 gr.
Grietinėlė 50 ml
Džiovintos spanguolės 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, "Santa Marija" picos prieskoniai (raudonėliai, bazilikai, mairūnai)

Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir sudėkite kepenėles. Pasūdykite ir pabarstykite kitais nurodytais prieskoniais. Troškinkite kepenėles ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu, 25 min. Kartais vis prieikite pamaišyti. Praėjus nurodytam laikui, pilkite brendį ir palikite keptuvę atidengtą, kad brendis nugaruotų.
Kai brendis nugaruos, supilkite į keptuvę grietinėlę (aš naudojau liesą) ir išjunkite ugnį.
Visą keptuvės turinį sutrinkite blenderiu. Į trintą kepenėlių masę įmaišykite perplautas džiovintas spanguoles (aš nemirkiau).
Paruoštą paštetą sudėkite į indelį su dangteliu ir palikite trumpam šaldytuve.
Labai skanu teptis ant baltos duonos su saulėgražomis.

2 komentarai:

  1. Mėgstu paštetą ir senokai negaminau... Reikės keliau į turgų kepenėlių :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi senokai nebuvau gaminusi. Pas Beatą pamačiau ir užsinorėjau :)

    AtsakytiPanaikinti