2014 m. vasario 15 d., šeštadienis

Paprastoji šaltiena




Šita šaltiena pats tas savaitgaliams, kai visi "savi" ir galima šaltieną tiesiog kabinti šaukštu iš dubens. Kadangi šis receptas yra skirtas "naminiam" vartojimui, todėl šaltienos neperkošinėjau.
Man tai buvo viena skaniausių valgytų šaltienų. Aišku, kad virsiu dar ( nors kalorijų ten tikriausiai koks milijonas ).

6 - 7 žmonėms:
Kiaulių kojos 800 gr.
Kiaulių uodegos 400 gr.
Vanduo 3 litrai
Jūros druska
Malti lauro lapai, krapai, petražolės, maltos salierų šaknys, juodieji pipirai, čili dribsniai

Kiaulieną virkite 4 su puse valandos. Po užvirimo virkite ant mažiausios ugnies. Putas nugraibykite. Likus 30 min. iki virimo pabaigos, į puodą suberkite visus prieskonius (viskas džiovinta). Kai liks kelios minutės iki pabaigos - pasūdykite viralą. Berkite druskos tiek, kad sultinys atrodytų truputį persūdytas(tada šaltienos sūrumas bus pats tas).
Išgriebkite kojas bei uodegas iš puodo. Kai tik jos truputį pravės, nusikaulinkite ir pasmulkinkite mėsą. Berkite mėsą į indą, užpilkite sultiniu ir palikite šaltai kol sustings.
Labai patiko, kad jokio darbo (nusikaulinama per 5 min.). Nereikia jokios želatinos ir šiuo metų laiku šaltiena puikiai sustingsta ir balkone.
Siulau valgyti su virtomis bulvėmis, o visa kita pagal jūsų fantaziją. Majonezas, krienai, burokėliai su majonezu, žirneliai su majonezu, šviežių kopūstų salotos...
Nu labai skanu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą