2014 m. kovo 20 d., ketvirtadienis

Lašišiniai lašišų maltinukai




Apsižiūrėjau, kad dedu daug maltinukų receptų. Bet toks mūsų kasdieninis maistas, paprastas ir skanus. Po darbo niekas nenori dar tris valandas gaišti prie viryklės :)

9 vidutiniams maltinukams:
Lašišų faršas 700 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Sezamo sėklos 100 gr.
Džiuvėsėliai
Žuvies padažas, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Lašišų nugarėlės (šaltai rūkytos) 200 gr.
Padažui:
Konservuoti pomidorai 1 skardinė
Konservuoti kukurūzai 0,5 skardinės

Lašišų faršą atsišildykite, pašlakstykite žuvies padažu (labai simboliškai, nes sūrumo duos įdaras) ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Muškite kiaušinį, berkite sezamo sėklas bei kelias saujas džiuvėsėlių. Džiuvėsėlių berkite tiek, kad galėtumėte rankomis formuoti maltinukus. Susiminkykite kotletinę masę. Pakabinkite lašišų faršo masės, išplokite ant delno ir uždėkite susuktą lašišos nugarėlę. Suformavę maltinukus, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Maltinukams apkepus, į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus bei kukurūzus (aš naudojau pomidorus su aitriąja paprika, kukurūzus pyliau su visu skysčiu) ir pasūdykite. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 min.
Siūlau valgyti su ryžiais.



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą