2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Žuvinis pyragas




Skanus ir tinkamas vartoti ne tik pasnikaujant. Valgytojų puikiai įvertintas.

Tešlai:
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Įdarui:
Stintenių ikrai krienų padaže "Monarch" 1 indelis (120 gr.)
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės 200 gr.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius iki putų. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų ir dar truputį paplakite. Druskos nereikia, nes stintenių ikrai (aš juos pirkau HyperRimi) su lašiša suteiks pyragui pakankamai sūrumo. Sudėkite grietinę į plakinį, tada viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Į tešlą sudėkite stintenių ikrus krienų padaže, gerai išmaišykite. Lašišų nugarėles supjaustykite nedideliais gabaliukais ir taip pat įmaišykite į tešlą.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pyrago masę.
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min. Ištraukę leiskite truputį pravėsti, tada pjaustykite. Kitą kartą dar planuoju į tešlą įmaišyti konservuotų žirnelių.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą