2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Žuvies kotletai saldžiarūgščiame padaže




Vis dar stengiuosi iš kotletų/maltinukų išspausti "ką nors įdomesnio". Šitas variantas tikrai nenuvylė.

4 žmonėms:
Lašišų faršas 700 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Vorcesterio (Vusterio) padažas, Žuvies padažas, Sojų padažas (tamsusis)
Aliejaus kepimui
Padažui:
Pievagrybiai (didesni) 5 vnt.
Raudonoji paprika (vidutinė) 1 vnt.
Sojų padažas (tamsusis) 4 valgomieji šaukštai
Balsamico actas 2 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Rudasis cukrus 2 arbatiniai šaukšteliai

Lašišų faršą atšildykite ir pašlakstykite visais nurodytais padažais. Įmuškite kiaušinį, tada berkite džiuvėsėlių tiek, kad galėtumėte kotletus formuoti rankomis. Vandeniu sudrėkintomis rankomis suformuokite vidutinio dydžio kotletus ir dėkite į keptuvėje įkaitintą nedidelį kiekį aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol apskrus. Apskrudusius išimkite ir atsidėkite į šoną.
Sumaišykite visus skystus padažo ingredientus bei cukrų (maišykite ragaudami ir keiskite proporcijas pagal save). Į keptuvę, kurioje kepė kotletai, suberkite pjaustytus pievagrybius bei papriką. Kepkite maišydami ant didžiausios ugnies kelias minutes. Tada ant jų supilkite sumaišytą padažą. Ugnį sumažinkite iki minimalios, gražinkite kotletus į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Labai skanu ne tik su ryžiais, bet ir su virtais grikiais.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą