2014 m. birželio 13 d., penktadienis

Mano cannelloni




Pirmą kartą cannelloni makaronus atradau gūdžiais 1994 - aisiais. Intuityviai prikimšau faršo ir... pradėjau virti vandenyje. Aišku, kad nieko įspūdingo iš to neišėjo. Man atleistina, nes aš buvau paauglė, kurios tėvai net nežinojo kas čia per daiktas. Bet... ant dabar nusipirktos cannelloni dėžutės užklijuotas virimo laikas (nors angliškai nurodytas visai kitoks kepimo). Mieli tokių etikečių klijuotojai, linkiu jums virtų cannelloni :)

4 žmonėms (sočiai valgant):
Cannelloni makaronai (beveik visa dėžutė)
Pomidorų gabaliukai su baziliku 1 skardinė
Vilkyškių sūris su mėlynuoju pelėsiu (gabaliukais) 100 gr.
Tarkuotas Džiugo sūris 100 gr.
Grietinė 200 gr.
Įdarui:
Kiaulienos - jautienos faršas 600 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika

Pasiruoškite įdarą: Faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir berkite kelias saujas džiuvėsėlių. Susiminkykite tokią lyg kotletinę masę. Šia mase prikimškite cannelloni makaronus. Tai visai paprasta, man tilpo smilius, tai juo ir naudojausi stumdama faršo masę į cannelloni vidų.
Paruoštus makaronus sudėkite į kepimo indą (vienu sluoksniu) ir pabarstykite puse (50 gr.) pelėsinio sūrio. Tada ant makaronų užpilkite pomidorų su baziliku skardinę ir berkite likusį pelėsinį sūrį. Ant viršaus aptepkite grietine ir viską užbaikite tarkuotu Džiugo sūriu.
Paruoštą kepimo indą (uždengti nereikia) kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 45 min.
Patiekalas tikrai kaloringas, bet lietingiems orams pats tas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą