2014 m. rugsėjo 4 d., ketvirtadienis

Įdarytos cukinijos pomidorų sultyse




Skanus ir tikrai ne per aštrus patiekalas. Kepant dingsta dalis pomidorų sulčių aštrumo, todėl tinka ir vaikams. Paprastas būdas kaip naikinti cukinijų perteklių.

4 žmonėms:
Cukinija (vidutinio dydžio, storesnė) 1 vnt.
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Manų kruopos 1-2 saujos
Pomidorų sultys (aštrios) 1 puodelis
Balzaminis actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui

Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį, berkite manų kruopų ir susiminkykite kotletinę masę. Atsidėkite į šoną.
Cukiniją supjaustykite storais griežinėliais. Juos nulupkite ir išskobkite sėklas. Į cukinijos žiedus prikimškite paruoštos kotletinės masės.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir sudėkite įdarytas cukinijas. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol apskrus paviršius. Apverskite ir kiekvieną cukinijos griežinėlį pašlakstykite balzaminiu actu.
Apkeptas cukinijas perkelkite į kepimo indą. Į pomidorų sulčių puodelį (aš naudojau "Magnum" su kajeno pipirais) berkite jūros druskos bei truputį juodųjų pipirų. Sultis pilkite ant įdarytų cukinijų taip, kad apsilietų kiekvienas griežinėlis.
Paruoštą kepimo indą (neuždengtą) kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 40 min.
Siūlau valgyti su virtomis bulvėmis ir grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą