2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Saldžiarūgščiai aštrūs vištos kumpeliai



Saldžiarūgštė mėsa - mano mėgiamiausia, todėl gaminu ją įvairiais pavidalais ir variacijomis.

3 žmonėms :
Vištos kumpeliai 6 vnt
Marinatui:
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
"Drogheria" aitriųjų paprikų aliejus 1 arbatinis šaukštelis
Maltas imbieras (milteliai)
Garnyrui:
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Kiaušinis
Sultinio kubeliai
Aliejaus kepimui

Susimaišykite visus marinatui skirtus produktus (imbiero beriu "ant šaukštuko galo") ir užpilkite vištos kumpelius. Palikite vištieną marinuotis šaldytuve, maždaug, parą.
Kai vištiena pasimarinuoja - įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kol orkaitė kaista - tieskite ant skardos kepimo popierių ir sudėkite ant jo kumpelius. Kepkite 40 minučių (kepimas "viršus - apačia").
Kol vištos kumpeliai kepa, užsikaiskite ryžius su sultinio kubeliais. Ryžiams išvirus, į keptuvėje įkaitintą aliejų įmuškite kiaušinį. Kai tik kiaušinis ima tirštėti, ant jo supilkite virtus ryžius ir gerai išmaišykite. Kepkite 2 - 3 minutes ant mažiausios ugnies.
Kai susidėsite viską į lėkštes, nepamirškite įsimesti kokių nors daržovių :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą