2012 m. gegužės 22 d., antradienis

Stambiai tarkuotų bulvių blynai su rūkytos silkės įdaru





Stambiai tarkuotų bulvių blynai - labai patogus patiekalas, kai šaldytuve "pelė pasikorė". Įdarui tinka labai daug kas. Šį kartą blynus įdariau karšto rūkymo silke bei marinuotais agurkėliais.






3 žmonėms :
Bulvės (vidutinės) 15 vnt.
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Karšto rūkymo silkė (didelė) 1 vnt.
Marinuotas agurkas (didelis) 1 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas


Bulves nusiskuskite ir sutarkuokite burokine tarka (gal pažystate kokį itin alkaną žmogų, kuris sutiktų tarkuoti ?). Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, bulves gerai pasūdykite ir, tiesiog rankomis, išmaišykite druską. Nesunkite, viena ranka laikykite dubenį su tarkiais, kita - kraukite į keptuvę. Taip pat įpilkite atsiradusio skysčio. Tarkius į keptuvę dėkite nestoru sluoksniu ir paspauskite ranka, kad tolygiai pasidengtų dugnas. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. 
Kol blynas kepa - pasiruoškite įdarą. Karšto rūkymo silkei nulaužkite galvą (aš perku su galva) ir nulupkite odą. Padalinę pusiau - pašalinkite kaulus. Pirštais sutrupinkite silkę į nedidelius gabaliukus. Ant silkės gabaliukų kubeliais pjaustykite marinuotą agurką, uždėkite majonezo ir išmaišykite.
Kai blynas apskrus, dviejų mentelių pagalba, atsargiai apverskite ir vėl uždenkite dangtį. Kai tik abi pusės bus apskrudę, tų pačių mentelių pagalba, perkelkite blyną į lėkštę. 
Ant pusės blyno dėkite įdaro ir uždenkite kita puse (lenkite pusiau).
Vienintelė šio patiekalo yda - ilgas kepimas (na ir tarkavimas ne džiaugsmas, aišku). Aš valgau su grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą