2012 m. gegužės 21 d., pirmadienis

Barščiai su kukuliukais



Barščių receptų yra labai daug, bet aš nuolat verdu pagal šį receptą. Soti sriuba, puikiai atstojanti ir antrąjį patiekalą.

Virti lupti burokėliai 500 gr. (pakuotė)
Bulvės (didelės) 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html

kukuliukams (frikadelėms) :
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis
Manų kruopos ar džiuvėsėliai 
Prieskonių mišinys maltai mėsai
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html

Užsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiuvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 15 minučių. Kol viskas verda - nusiskuskite bulves ir supjaustykite jas nedideliais gabaliukais. Praėjus penkiolikai minučių, suberkite bulves į puodą ir virkite dar 10 minučių. Tuo metu per burokinę tarką sutarkuokite burokėlius ir juos užpilkite baltojo vyno actu (nepamirškite pamaišyti, kad actas pasiskirstytų). Nuo virimo pradžios praėjus 25 - ioms minutėms, sudėkite burokėlius į sriubą. Išmaišykite ir kai tik užvirs - išjunkite. Palikite barščius dar 10 minučių "susistovėti".
Jei tingite, neturite laiko ar nenorite tarkuoti - virtus burokėlius bei vyno actą pakeiskite stiklainiuku marinuotų burokėlių. Ypač tinka burokėliai su obuolių sultimis. 
Nepamirškite įsidėti grietinės :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą