2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

Kiaulienos troškinys su traškiomis šparaginėmis pupelėmis



Mėgstu troškinius. Jų pagaminimui nereikia krūvos darbo, o rezultatas dažnai pranoksta lūkesčius. Šį kartą siūlau kiaulienos ir šparaginių pupelių derinį.


2 žmonėms:
Kiauliena 300 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Pomidorai (dideli) 4 vnt.
Sultinys (iš kubelių) 2 puodeliai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui






Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais ir palikite pasimarinuoti (bent valandai). Kol kiauliena marinuojasi, apdorokite šparagines pupeles. Nuplautoms pupelėms nukirpkite galus, pačias ankštis kirpkite per pusę, o didesnes karpykite ir į kelias dalis (karpymui aš naudoju kanceliarines žirkles).
Kai kiauliena pasimarinuoja - gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, mėsos gabaliukus apvoliokite krakmole. Apvoliotus meskite į keptuvę ir kepkite, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Kiaulienai apskrudus, į keptuvę supilkite sultinį (aš naudojau iš kubelių) ir sudėkite šparagines pupeles. Kai tik sultinys užvirs - viską gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį iki minimalios (dangčio uždengti nereikia) ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiog virš keptuvės, stambiais gabalais supjaustykite pomidorus. Berkite juodųjų pipirų, pilkite baltojo vyno actą ir viską išmaišykite. Toliau troškinkite dar 20 min.
Nepamirškite dažnokai pamaišyti, nes nuo krakmolo troškinys tirštėja. Kai nuo troškinimo pradžios bus praėjęs pusvalandis, išjunkite ir dėkitės į lėkštes.
Troškinys saldžiarūgštis, šparaginės pupelės lieka traškios, o mėsa tiesiog tirpsta burnoje. Lengvai paruošiamas ir greitai suvalgomas patiekalas.

2 komentarai: