2012 m. liepos 4 d., trečiadienis

Paprastasis kiaulienos guliašas



Guliašo ruošimo būdų yra šimtai (jeigu ne tūkstančiai :) ), čia pateiksiu savo tinginiškąjį.


Kiauliena 1 kg.
Pomidorų padažas 100 gr.
Grietinė 200 gr.
Bulvės 1 kg.
Natūralus sultinys 2 litrai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti čili pipirai.
Aliejaus kepimui


Kiaulieną supjaustykite nedideliais "guliašiniais" gabaliukais ir ištrinkite visais nurodytais prieskoniais. Kol mėsa marinuojasi, nusiskuskite bulves. Bulves pjaustykite stambiais gabalais ir virkite pasūdytame vandenyje (nuo užvirimo pradžios virkite apie 15 minučių).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kiaulienos gabaliukus. Kepkite ant didesnės ugnies, maišydami, kol gražiai apskrus. Tada į keptuvę su mėsa supilkite natūralų sultinį (Gal virėte vištieną? Sultinys turėtų būti pasūdytas ir su prieskoniais). Blogiausiu atveju (bet tikrai iš bėdos, nes skonis tikrai suprastės) - užvirkite 2 litrus vandens ir suberkite sriubos prieskonius.
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html
Kai tik sultinys užvirs, sudėkite pomidorų padažą (aš lieku prie "Spilva") ir įberkite dar truputį maltų čili pipirų. Viską išmaišykite ir sumažinkite ugnį iki minimalios (dangčio uždengti nereikia)






Dabar galite valandai atsipūsti: pasižiūrėti filmą ar paskaityti knygą. Tik nepamirškite retkarčiais atbėgti ir pamaišyti.
Po valandos, sudėkite į keptuvę grietinę, suberkite virtas (ir nusunktas) bulves. Išjunkite ugnį, viską išmaišykite ir palikite dar 10 - 15 minučių "pailsėti".
Praėjus nurodytam laikui - kraukitės į lėkštes. Man labai skanu valgyti su šviežių kopūstų salotomis.
Vienintelis šio patiekalo minusas - ilgas gaminimo laikas. Bet darbo (išskyrus bulvių skutimą) - praktiškai jokio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą