2012 m. liepos 3 d., antradienis

Šviežios bulvės grietinėje



Sezoninis patiekalas, įkvėptas "Skanaus gyvenimo" blogo.
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2012/06/sviezios-bulvytes-grietines-padaze.html
Labai skanus, sotus maistas (apie kalorijas pagalvosim rytoj :) ).


3 žmonėms:
Šviežios bulvės 1 kg.
Kiauliena 400 gr.
Grietinė 200 gr.
Lydytas sūrelis 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji paprika)
Aliejaus kepimui






Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais (kaip guliašui) ir ištrinkite nurodytais prieskoniais. Palikite pasimarinuoti bent valandai. Kol kiauliena marinuojasi, kruopščiai nusiplaukite šviežias bulves. Užkaiskite bulves virti ir kai tik vanduo užvirs - berkite jūros druskos, juodųjų pipirų bei maltų lauro lapų. Priklausomai nuo bulvių dydžio, virkite maždaug 20 min. (nuo užvirimo pradžios).
Kol bulvės verda, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite kiaulienos gabaliukus. Pamaišydami kepkite, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - pasiruoškite viską kepimui. Virtas bulves suberkite į karščiui atsparų indą (aš naudojau molinuką) ir užpilkite keptuvės turiniu. Tada sudėkite grietinę (aš naudojau liesą) ir gerai ištrinkite ja bulves bei mėsą. Ant viršaus dėkite lydytą sūrelį (aš naudojau "Panemunės pievų" su kumpiu). Viską kiškite į orkaitę ir pamirškite patiekalą 40 - iai minučių.
Po 40 - ies minučių traukite viską lauk ir skanaukite. Nepamirškite pasipjaustyti daržovių garnyrui.
Patiekalas lengvai paruošiamas (nes nereikia skusti bulvių), sotus ir tinkantis lietingu oru.

2 komentarai:

  1. kokios dar kalorijos. Juk liesa grietine naudojai, visas patiekalas dietinis vien del to, hahahaha.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaila, bet paskaičiavus patiekalo kalorijas, jų vis tik nėra mažai

    AtsakytiPanaikinti