2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Ūkiška trinta kopūstų sriuba



Sriuba labai soti, todėl tinkama žmonėms po sunkių  ūkio darbų.


Šviežias kopūstas 700 gr.
Rūkyta šoninė 100 gr.
Grietinė 200 gr.
Bulvės (didelės) 2 vnt. 
Morka (nedidelis gabaliukas)
Sultinys 1 litras
Juodieji pipirai


Kopūstą supjaustykite ir berkite į puodą. Ant viršaus dėkite morkos griežinėlius, nedidelius bulvių gabaliukus bei šoninės kubelius (jei nėra pagalbininku, taip paruošti produktus turėsite patys). Viską užpilkite verdančiu sultiniu (aš naudojau iš kubelių), įberkite juodųjų pipirų ir virkite 20 min.
Praėjus nurodytam laikui, puodą nusunkite į laisvą indą ir tirščius sutrinkite blenderiu. Gražinkite nusunkta skystį atgal, sudėkite grietinę, viską išmaišykite ir statykite puodą ant ugnies. Palaukite kol užvirs, išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
Visas paruošimo laikas - 25 min. Jei nedirbate sunkių ūkio darbų, šią sriubą valgykite vietoj pagrindinio patiekalo. Skanaus :)

2 komentarai: