2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Kaklinės troškinys



Kiaulienos kaklinė - pigi mėsa, bet iš jos taip pat galima pasigaminti skanių patiekalų. Šį kartą gaminau troškinį.

4 žmonėms:
Kiaulienos kaklinė 700 gr.
Baltosios paprikos (didelės) 4 vnt.
Bulvės 1 kg.
Pomidorų padažas 100 gr.
Grietinė 200 gr.
Sultinys 3 stiklinės
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, žagrenis, džiovinto pastarnoko gabaliukai.
Aliejaus kepimui

Kiaulienos kaklinę supjaustykite nedideliais ("guliašiniais") gabaliukais. Pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais, maltais lauro lapais ir palikite valandai pasimarinuoti. Jei yra kauliukas, jo neišmeskite - pravers troškinant.
Kol kiauliena marinuojasi - apdorokite daržoves. Paprikas ir bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite kiaulienos gabaliukus. Maišydami apkepkite ant vidutinės ugnies. Kai kaklinės gabaliukai apskrus, keptuvėn supilkite sultinį (ir įmeskite kauliuką). Sultiniui užvirus, į keptuvę įberkite juodųjų pipirų, džiovinto pastarnoko gabaliukų ir žiūpsnį žagrenio. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę suberkite paprikų kubelius ir troškinkite dar 25 min. Tada sudėkite bulvių gabaliukus ir uždenkite keptuvę dešimčiai minučių. Nuo troškinimo pradžios praėjus 50 min. - supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 5 min.
Tada dėkite grietinę, išmaišykite ir išjunkite keptuvę. Palikite troškinį dar dešimčiai minučių "susistovėti" ir dėkitės į lėkštes.
Pastarnokus ir žagrenį pirkau "maximoje" (Bioset firmos).
Kaklinės gabaliukai tiesiog tirpo burnoje. Vienintelis minusas - ilgas troškinimas. Skanaus :)

6 komentarai:

  1. Galvojau, kas gi ta kakline, dasuto po kurio laiko tik kad tai sprandine :) Neteko tokio pavadinimo girdet :) cia kaip sakytum verdu saltiena is kiaules veido :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaklinė nėra sprandinė. Jos galite rasti maximoje, o žinias visada galima praplėsti google pagalba.
    http://www.anonsas.lt/portal/categories/41/1/0/1/article/27513/mesos-paruosimas
    Skanaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu uz nuoroda, bet joje randu tik jautienos, versienos ir avienos kaklines. Kiaules kaklo vis delto neturi:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tingiu ginčytis :). Kiaulienos kaklinę perku Mindaugo g. Maximoje. Ant mėsos pakuotės aiškiai lietuviškai užrašyta "kiaulienos kaklinė". Sufasuotos mėsos lentynos kairėje pusėje (šalia visokių paslėpsnių). Išvaizda ir kaina tikrai skiriasi nuo sprandinės. Ir jau ne vieneri metai jie pardavinėja kaklinę. Spėju reiks nueiti ir nufotografuoti žalią mėsą su užrašu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nefotografuokit, tebunie Jusu tiesa! Nereikia karsciuotis ir gincytis, siaip paklausiau smalsumo vedinas, nieko blogo nenoredamas. O kadangi iki artimiausios maximos 2000 km, tai tikrai artimiausiu metu nepatikrinsiu. :) Isvaizda ir kaina turetu skirtis, nes kaip supratau perskaites Jusu ideta straipsni, kakline yra trecios rusies mesa... Noreciau pabandyti tokia mesa istroskinti greitpuodyje, turetu super gautis :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O aš jau rimtai susiruošiau fotografuoti :))). Taip tai trečiarūšė mėsa, bet tikrai skaniai išeina. Ypač greitpuodyje turėtų puikiai išsitroškinti :)

    AtsakytiPanaikinti