2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Kėdainių blynai



Kasdieninis paprastas ir skanus patiekalas.

4 žmonėms:
Bulvės 2 kg.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Malta mėsa (faršas) 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika





Maltą mėsą (aš naudojau kiaulienos faršą) pabarstykite nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį, paminkykite ir atsidėkite į šoną.
Bulves sutarkuokite per burokinę tarką (aš visada patikiu šį darbą asistentui :) ). Į tarkuotų bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pasūdykite ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir plonu sluoksniu dėkite bulvių masės, šaukštu formuodami nedidelius blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po ploną maltos mėsos paplotėlį. Mėsą užklokite bulvių mase.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - atsargiai apverskite.
Minusai - tarkavimas ir ganėtinai ilgas kepimas. Bet skonis atperka viską.
Aš valgau su grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą