2012 m. rugsėjo 16 d., sekmadienis

Trinta žirnienė su kiaulių kojom



Soti tiršta "žieminė" sriuba. Namiškių noriai valgoma :)

Vanduo 3 litrai
Kiaulių kojos (didesnės) 2 vnt.
Skaldyti žirniai 300 gr.
Bulvės (vidutinės) 3 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, džiovintų pastarnokų kubeliai, salierų lapeliai ir maltos šaknys, petražolės, krapai

Į verdantį vandenį sudėkite kiaulės kojas bei visus prieskonius, išskyrus druską, ir virkite 30 min. (ant nedidelės ugnies). Tada suberkite perplautus skaldytus žirnius ir virkite dar 35 min.
Praėjus nurodytam laikui pasūdykite ir sudėkite, nedideliais kubeliais pjaustytas, bulves. Virkite dar 10 min.
Tada išgriebkite kiaulių kojas ir atsidėkite į šoną. Žirnienę nusunkite  į kitą indą ir tirščius sutrinkite blenderiu. Supilkite atgal nusunktą skystį ir išmaišykite.Nuo kiaulių kojų nupjaustykite mėsą ir sumeskite į žirnienę. Išmaišykite ir patiekite.
Aš valgau su grietine.
Vienintelis šio patiekalo minusas - ilgas virimas. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą