2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Mano Čili




Mano Čili - aštrus, sotus ir nereikalaujantis daug darbo. Itin smagu 
gauti lėkštę Čili, kai pareini sužvarbęs namo.

3 žmonėms:
Faršas (pagal skonį) 500 gr.
Pupelės pomidorų padaže 1 skardinė
Pomidorai be odelių 1 skardinė
Raudonoji paprika 1vnt.
Čili pipirai  2 vnt.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 100 gr.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 100 gr.
Cukrus 1 šaukštelis
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, bazilikas, raudonėlis
Aliejaus kepimui
Batonas prie Čili:
Batono riekelės
Aliejus
Jūros druska, juodieji pipirai, bazilikas, raudonėlis




Faršą (aš naudojau kiaulienos) apkepkite įkaitintame aliejuje. Kepkite vis pamaišydami, kad subyrėtų gabaliukais, ant didesnės ugnies. Apkepusį faršą apibarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei raudonąja paprika. Į keptuvę sudėkite supjaustytą raudonąją papriką ir čili pipirus (jei nenorite, kad būtų labai aštru - nedėkite čili pipiro sėklų). Sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangtį ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, supilkite pomidorus iš skardinės, pilkite baltojo vyno actą (jei pomidorai pasitaikė rūgštūs - acto nereikia), įberkite cukraus ir baziliko bei raudonėlio. Paragaukite ar netrūksta druskos, viską išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 30 min. Nepamirškite kartais atidengti ir pamaišyti.
Po pusvalandžio supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 10 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 50 min., išjunkite keptuvę ir visą jos turinį sutrinkite blenderiu. Į sutrintą masę supilkite skardinę pupelių, išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvę išjunkite, pilkitės į lėkštes ir viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kol viskas troškinasi, pasiruoškite užkandines batono riekeles. Ant kepimo popieriumi užtiestos skardos išdėliokite batono riekeles. Plonai patepkite aliejumi (aš naudoju teptuką), pabarstykite nurodytais prieskoniais ir kiškite į orkaitę. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje (kepimas "iš viršaus"), kol gražiai pagels.
Jei jums labai aštru - aštrumą nugesinsite šaukšteliu natūralaus jogurto arba grietine.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą